Varma chokladmuffins

Varma chokladmuffins
Foto: Jenny Grimsgård
Melker Andersson
Melker Andersson

Varma chokladmuffins

Av: Melker Andersson

Från: Hemma hos Melker

11 ingredienser

Gott till fikat eller på kalaset.

Ingredienser

  • 120 g mörk blockchoklad, i bitar
  • 120 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • smör, till formarna

Till servering

  • grädde, vispad

Hallonsås

  • 500 g frysta hallon
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg chokladen i en rostfri bunke och smält den över vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull. Blanda samman smör och choklad.
  4. Vispa socker och ägg luftigt och vitt. Blanda försiktigt ner det iu chokladsmöret. Siukta i kakao och mjöl. Blanda.
  5. Smörj 4 portionsformar med smör.
  6. Häll upp chokladsmeten i formarna. Baka i ugn cirka 8 minuter.
  7. Vänd upp och ner på formarna, servera muffinsen omgående med vispad grädde och hallonsås.
  8. Hallonsås: Blanda, mixa slätt och passera genom sil.