Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Varma chokladmuffins
Foto: Jenny Grimsgård
Varma chokladmuffins
15
Spara
Av:
Melker Andersson
Från: Hemma hos Melker
11
ingredienser
Gott till fikat eller på kalaset.
Fest
Fika
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
120 g mörk blockchoklad, i bitar
120 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
smör, till formarna
Till servering
grädde, vispad
Hallonsås
500 g frysta hallon
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg chokladen i en rostfri bunke och smält den över vattenbad.
Smält smöret i en kastrull. Blanda samman smör och choklad.
Vispa socker och ägg luftigt och vitt. Blanda försiktigt ner det iu chokladsmöret. Siukta i kakao och mjöl. Blanda.
Smörj 4 portionsformar med smör.
Häll upp chokladsmeten i formarna. Baka i ugn cirka 8 minuter.
Vänd upp och ner på formarna, servera muffinsen omgående med vispad grädde och hallonsås.
Hallonsås: Blanda, mixa slätt och passera genom sil.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut