Bondomelett

Bondomelett
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Bondomelett

15 ingredienser

30 min

Att göra en bondomelett är ett bra sätt att ta tillvara på rester.

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 4 potatisar, kokta
  • 1 gul lök
  • 0,5 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter, kokta
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 dl hård ost, riven
  • 4 skivor bacon
  • 2 tomater
  • smör, till stekning
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva löken. Skär övriga grönsaker och potatisen i bitar. Grovhacka persiljan.
  2. Vispa sönder äggen med mjölken. Salta och peppra lite. Blanda ihop smeten med osten.
  3. Svetta löken och potatisen i smöret i en teflonpanna. Tillsätt övriga grönsaker, persiljan och äggsmeten. Rör lätt med en gaffel (ej metall). Ställ in hela pannan i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Stek baconet i mikrovågsugn 2 minuter på högsta effekt. Klyfta tomaterna och lägg på bacon och tomat på omeletten. Droppa på lite olivolja.