Squashpasta med rökt lax och parmesan

Squashpasta med rökt lax och parmesan
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Squashpasta med rökt lax och parmesan

9 ingredienser

Melker Anderssons squashpasta med rökt lax är fantastiskt god. Toppa med parmesan.

Ingredienser

portioner
  • 6 zucchini
  • 400 g rökt lax
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl hönsbuljong (vatten+tärning)
  • 1 knippe dill
  • svartpeppar
  • 50 g parmesanost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 citron, det rivna skalet

Gör så här

  1. Strimla squash och lax. Blanda olivolja och hönsbuljong. Finhacka dill och rör ner i buljong- och oljeblandningen. Smaksätt med svartpeppar. Låt koka upp.
  2. Koka squashstrimlorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda squashen med lax, buljong och citronskal. Servera hyvlad parmesan och yoghurt till.