Pizza med kantareller och mozzarella

Pizza med kantareller och mozzarella
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Pizza med kantareller och mozzarella

12 ingredienser

40 min

Det är något särskilt med hemmagjorda pizzor. Här är ett enkelt recept som kan varieras i all oändlighet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 förp tomatsås (pizzasås)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 tsk färsk timjan (eller torkad)
  • salt
  • peppar
  • 500 g kantareller
  • 2 msk smör (eller margarin)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig.
  2. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter.
  3. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.