Kycklingsallad Blue Cheese

Melker Andersson

Kycklingsallad Blue Cheese

13 ingredienser

Ingredienser

portioner

Kycklingsallad:

  • 1 kyckling [ca 1-1,5 kg]
  • 1 broccoli
  • 6 potatisar, kokta
  • 1 mango
  • sallad (t ex romansallad)
  • 1 citron, pressad
  • persilja
  • salt
  • peppar

dressing:

  • 50 g ädelost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • krutonger, till garnityr

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6-8 bitar. Stek kycklingbitarna på båda sidor i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skölj och dela broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt kycklingen kallna. Bena ur och skär den sedan i små bitar. Skiva potatisen. Skala mangon och skär loss köttet från stenen. Skär mangon i bitar. Hacka persiljan.
  2. Dressing: Blanda dressingen i en mixer eller matberedare.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen. Häll över citronsaft. Salta och peppra och servera med dressingen samt krutonger.