Quesadilla med renskav och pepparrot

Quesadilla med renskav och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Quesadilla med renskav och pepparrot

10 ingredienser

25 min

En mexikansk rätt i svensk tappning med viltsmak. Servera som lätt lunch för fyra, eller i mindre bitar som tapas eller drinktilltugg.

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd
  • 400 g renskav
  • 2 msk olja
  • 2 rödlökar
  • 6 potatisar, kokta kalla
  • 1 knippe persilja
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 2 dl kvarg 10 %

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs renskaven. Skala och hacka rödlöken.
  2. Skär den kokta potatisen i mindre bitar. Hacka persiljan och riv pepparroten. Blanda rödlök, potatis, persilja, pepparrot och vinäger i en skål. Smaka av med salt.
  3. Bred på ett tunt lager kesella på 4 vetetortillas. Fördela fyllningen på två vetetortillas och lägg på de andra som lock. Hetta upp en stekpanna med olja och stek dem cirka 5 minuter på varje sida. Använd ett lock till hjälp när de ska vändas.
  4. Skär i tårtbitar och servera med en sallad.