Mexikansk kycklingbowl med sötpotatis

Mexikansk kycklingbowl med sötpotatis
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mexikansk kycklingbowl med sötpotatis

11 ingredienser

30 min

En mättande och näringsrik bowl med mexikanska smaker. Rätten innehåller under 500 kcal per portion. Perfekt för dig som vill äta både gott och hälsosamt!

Ingredienser

portioner
  • 100 g sötpotatis
  • 75 g quinoa, kokt
  • 150 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk fajitaskrydda
  • 0,5 dl majs
  • ev gröna blad (t ex spenat)
  • 0,25 rödlök, skivad
  • 50 g tomat (ca 1/2 tomat eller 6 körsbärstomater)
  • 1 knippe korianderblad
  • 0,5 limefrukt (saften)
  • 1,5 msk gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Dela sötpotatisen i mindre bitar. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
  4. Dela kycklingbröstfilén i mindre bitar. Häll över kryddmixen och blanda runt så alla bitar täcks. Lägg på andra sidan plåten med bakplåtspapper.
  5. Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt och sötpotatisen är mjuk. Du kan behöva ta ut kycklingen något tidigare, beroende på bitarnas storlek.
  6. Lägg upp i en skål tillsammans med majs, gröna blad, rödlök, tomat och koriander. Pressa över lime och toppa med en klick gräddfil.

Denna rätt passar utmärkt att göra som matlåda! Uteslut då de gröna bladen så att rätten håller sig fräsch några dagar framåt.