Micaelas red velvet cake
Under den vackra dekorationen gömmer sig saftiga chokladbottnar och fräsch cream cheese-frosting. Nytt uppdaterat recept!
Ingredienser
Red velvet cake
- 350 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 3 dl strösocker
- 80 g smör, rumsvarmt
- 2 ägg (stora)
- 1,5 msk kakao
- 1,5 msk flytande röd hushållsfärg/2 msk röd pastafärg
- 1,75 dl mjölk (eller filmjölk)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 0,75 tsk bikarbonat
- 0,75 tsk äppelcidervinäger (el vitvinsvinäger)
Cream cheese-frosting
- 500 g färskost
- 500 g smör, rumsvarmt
- 2-4 tsk vaniljextrakt
- ca 1000 g florsocker
- 400 g mjölkchoklad med salta mandlar
- ca 500 g färska hallon)
Schweizisk smörkräm
- 510 g strösocker
- 266 g äggvita
- 800 g smör
- 1-2 tsk fläderessens