Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott

Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott

9 ingredienser

30 min

En krämig potatiskompott lagar du snabbt och enkelt. Den varmrökkta laxen köper du färdig.

Ingredienser

portioner
  • 600 g varmrökt lax
  • 500 g potatis, tärnad
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Kvibille cheddarost
  • 1 ask krasse
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Lägg den i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken och koka den mjuk på svag värme.
  3. Tillsätt smör och den rivna cheddarosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vid servering, klipp över smörgåskrasse.
  5. Servera med varmrökt lax, ca 150 g per person.