Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad

Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Middag hos oss

15 ingredienser

Ljummen räksallad med chilisting, lime- och nektariner.

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g stora räkor
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 röd chilifrukt (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 limefrukter
  • salt
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 3 nektariner
  • 100 g salladsmix
  • 50 g sockerärtor
  • färsk koriander (eller bladpersilja)

Gör så här

  1. Skala och blanda räkorna med olivolja, urkärnad och finhackad chili och vitlök, riven ingefära, sweet chili och saften från en limefrukt.
  2. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna med rund botten och fräs allt några minuter.
  3. Smaka av med salt.
  4. Skala och kärna ur övriga ingredienser och skär dem i lagom stora bitar.
  5. Koka sockerärtorna i väl saltat vatten i några minuter.
  6. Blanda räkorna med grönsaker och frukt, var noga med att få med allt spad.
  7. Lägg allt på ett stort fat och blanda med grönsallad.
  8. Använd den sista limefrukten till garnering och avsluta med att strö över koriander eller bladpersilja.