Potatissallad med gremolata

Potatissallad med gremolata
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Potatissallad med gremolata

Av: Ulrika Jisland, Anna Jonassen

Från: Middag hos oss

10 ingredienser

Det här är egentligen ingen riktig gremolata, som traditionellt består av rivet citronskal blandat med hackad vitlök och persilja. Men vi kallar den så i alla fall eftersom det är därifrån inspirationen till den här smakrika potatissalladen kommer. /Ulrika & Anna

Gott till både kött och fisk!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg små fina färskpotatisar
  • 2 citroner
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt kallna.
  2. Tvätta citronerna och riv skalet på den finare delen av ett rivjärn.
  3. Finhacka vitlök och örter och blanda allt tillsammans med olivolja och ett par matskedar pressad citronsaft.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela potatisen och blanda med gremolatan.
  6. Hyvla över parmesan.