Sätt ugnen på 250 grader varmluft och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och luftigt med en elvisp eller köksassistent i minst 5 minuter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggblandningen. Vänd runt med en slickepott.
Behåll luften i smeten genom att vänd ner de torra ingredienserna och inte vispa.
Tillsätt mjölk och smaksätt eventuellt med nymald kardemumma.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut bottnen och låt svalna helt.
Riv limeskal och blanda i en skål med 0,75 dl strösocker.
Strö limesockret på ovansidan av bottnen (spara lite till dekoration).
Lägg ett bakplåtspapper på ovansidan. Vänd på bottnen och dra bort bakplåtspappret från bottnen. Pensla lite vatten på bakplåtspappret om pappret har fastnat.
Ansa och mosa jordgubbarna med en gaffel. Smaka av med lite strösocker och häll av lite av vätskan. Lägg jordgubbarna på bottnen och rulla ihop från långsida till långsida.
Plasta eller rulla in rulltårtan i bakplåtspappret och låt ligga i kylen under tiden du gör resterande moment.
Vispad vaniljpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, strösocker och vanilj.
Ta av kastrullen från plattan och tillsätt urkramade gelatinblad. Rör om.
Häll över i en skål och plasta så att plasten ligger direkt mot pannacottan. Låt svalna något och ställ sedan i kylen för att stelna helt, minst 5 timmar.
Ta ut och vispa pannacottan med en elvisp till en luftig och mousseliknande konsistens. Lägg i en spritspåse.
Limemarinerade jordgubbar
Ansa jordgubbarna och dela i små bitar.
Lägg jordgubbsbitarna i en skål och pressa i saften från limen och tillsätt strösocker. Rör om och ställ i kylen en liten stund.
Dekorering
Vispa grädden luftigt.
Dela rulltårtan i ca 1 cm breda bitar (16-20 bitar).
Lägg bitarna ner och spritsa pannacottan på ytterkanten och lägg lite limemarinerade jordgubbar i mitten. Lägg en rulltårta ovanpå.
Spritsa på grädde och dekorera med jordgubbar och ätbara blommor.