”Det här omelettreceptet är byggt på att använda rester från ditt midsommarfirande och ingredienserna kan bytas ut helt och hållet efter vad din kyl innehåller.” /Jonas Svensson
Ingredienser
Bas till omeletten
4 ägg
1 dl mjölk
2 tsk olivolja
salt
peppar
smör, till stekning
Gravlax
gravad lax
hovmästarsås
dill, hackad
hel kummin, rostade
dillfrö, rostade
Matjessill
färskpotatis
smör, brynt
matjessill
dill
gräslök
rödlök
gräddfil
Chorizo
spetskål
chorizokorv
pimiento de padrón
koriander
majonnäs
Gör så här
Bas till omeletten
Vispa ihop basingredienserna till omeletten.
Välj sedan valfri topping eller utgå från något av exemplen nedan.
Gravlax
Värm en stekpanna med smör och häll i omelettsmeten. När äggen inte är rinniga längre så vänd upp omeletten på en tallrik.
Toppa sedan omeletten med skivor av gravad lax, hovmästarsås, hackad dill och rostade kummin och dillfrö.
Matjessill
Stek skivad färskpotatis ca. 3-4 minuter och häll sedan på omelettsmeten, när äggen inte är rinniga längre så vänd upp den på en tallrik.
Bryn smör och nappera sedan omeletten med smöret.
Toppa med skivor av matjessill, hackad dill, gräslök, rödlök och gräddfil.
Chorizo
Stek strimlad spetskål tills den börjar bli glansig. Lägg i skivad chorizo och stek ytterligare.
Häll på omelettsmeten och när äggen inte är rinniga längre så vänd upp den på en tallrik.
Stek pimento padron och toppa omeletten med dessa samt hackad koriander och majonnäs.