Midsommardagsomelett

Midsommardagsomelett
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Midsommardagsomelett

23 ingredienser

20 m

”Det här omelettreceptet är byggt på att använda rester från ditt midsommarfirande och ingredienserna kan bytas ut helt och hållet efter vad din kyl innehåller.” /Jonas Svensson

Ingredienser

portioner

Bas till omeletten

  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Gravlax

  • gravad lax
  • hovmästarsås
  • dill, hackad
  • hel kummin, rostade
  • dillfrö, rostade

Matjessill

  • färskpotatis
  • smör, brynt
  • matjessill
  • dill
  • gräslök
  • rödlök
  • gräddfil

Chorizo

  • spetskål
  • chorizokorv
  • pimiento de padrón
  • koriander
  • majonnäs

Gör så här

Bas till omeletten

  1. Vispa ihop basingredienserna till omeletten.
  2. Välj sedan valfri topping eller utgå från något av exemplen nedan.

Gravlax

  1. Värm en stekpanna med smör och häll i omelettsmeten. När äggen inte är rinniga längre så vänd upp omeletten på en tallrik.
  2. Toppa sedan omeletten med skivor av gravad lax, hovmästarsås, hackad dill och rostade kummin och dillfrö.

Matjessill

  1. Stek skivad färskpotatis ca. 3-4 minuter och häll sedan på omelettsmeten, när äggen inte är rinniga längre så vänd upp den på en tallrik.
  2. Bryn smör och nappera sedan omeletten med smöret.
  3. Toppa med skivor av matjessill, hackad dill, gräslök, rödlök och gräddfil.

Chorizo

  1. Stek strimlad spetskål tills den börjar bli glansig. Lägg i skivad chorizo och stek ytterligare.
  2. Häll på omelettsmeten och när äggen inte är rinniga längre så vänd upp den på en tallrik.
  3. Stek pimento padron och toppa omeletten med dessa samt hackad koriander och majonnäs.