Midsommardröm - pavlova med fläderkräm och jordgubbar

Midsommardröm - pavlova med fläderkräm och jordgubbar
Foto: TV4
Andrea Brändström
Andrea Brändström

Midsommardröm - pavlova med fläderkräm och jordgubbar

14 ingredienser

Minipavlovas som fylls med fläderkräm och jordgubbspuré. Dekoreras med vit choklad.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Pavlova

  • 102 g äggvita, rumsvarm [3 st]
  • 158 g strösocker [1,75 dl]
  • 2 g salt [1 nypa]
  • 5,5 g majsstärkelse [2 tsk]
  • 5 g vitvinsvinäger [1 tsk]

Fläderkräm

  • 72 g äggula [4 st]
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 20 g majsstärkelse [2,5 msk]
  • 50 g koncentrerad fläderblomssaft [0,5 dl]
  • 300 g vispgrädde [3 dl]

Jordgubbspuré

  • 150 g jordgubbar
  • 30 g florsocker [0,5 dl]
  • några blad basilika (efter smak)

Chokladdekorationer

  • 100 g vit bakchoklad

Gör så här

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vänd till sist i salt, maizena och vitvinsvinäger.
  3. Spritsa ut 6 små korgar på bakplåtspappersklädd plåt, ca 8 cm i diameter. Sänk till 125 grader och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

Fläderkräm

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ut majsstärkelsen med flädersaften.
  2. Koka upp grädden, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i den pösiga äggblandningen. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud krämen under vispning till den tjocknar. Låt svalna.

Jordgubbspuré

  1. Snoppa och hacka jordgubbarna. Mixa dem med florsocker och basilika till en slät puré.

Chokladdekoration

  1. Smält vit choklad över vattenbad, låt svalna något och fyll en spritspåse. Spritsa med en tunn stråle runtom pavlovabakelserna. Spritsa ut resterande smält choklad på ett bakplåtspapper i 6 st nät. Ställ i frysen för att stelna.

Montering

  1. Fyll pavlovabakelsen med fläderkräm och häll på jordgubbspurén. Dekorera med en tunt skivad jordgubbe med blad, ett basilikablad och chokladdekoration på varje bakelse.