Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vänd till sist i salt, maizena och vitvinsvinäger.
Spritsa ut 6 små korgar på bakplåtspappersklädd plåt, ca 8 cm i diameter. Sänk till 125 grader och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.
Fläderkräm
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ut majsstärkelsen med flädersaften.
Koka upp grädden, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i den pösiga äggblandningen. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud krämen under vispning till den tjocknar. Låt svalna.
Jordgubbspuré
Snoppa och hacka jordgubbarna. Mixa dem med florsocker och basilika till en slät puré.
Chokladdekoration
Smält vit choklad över vattenbad, låt svalna något och fyll en spritspåse. Spritsa med en tunn stråle runtom pavlovabakelserna. Spritsa ut resterande smält choklad på ett bakplåtspapper i 6 st nät. Ställ i frysen för att stelna.
Montering
Fyll pavlovabakelsen med fläderkräm och häll på jordgubbspurén. Dekorera med en tunt skivad jordgubbe med blad, ett basilikablad och chokladdekoration på varje bakelse.