Rabarbercobbler

Rabarbercobbler
Foto: Anna Kern
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Rabarbercobbler

Av: Elisabeth Johansson

Från: Mina efterrätter

12 ingredienser

Det här är en riktig favorit och är ett mellanting mellan smulpaj, pudding och sockerkaka. En enkel efterrätt som serveras direkt ur formen. Man kan byta ut rabarber mot till exempel blåbär eller hallon. Här kan du göra fyllning efter säsong. /Elisabeth - Receptet kommer från boken Mina efterrätter.

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter

Ingredienser

portioner

Rabarberfyllning

  • 4 rabarber, skivade [ca 400 g]
  • 3 msk smör
  • 4 msk rörsocker

Cobbler

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 ägg

Serveras med

  • vaniljglass (eller vaniljsås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Rabarber

  1. Stek rabarberbitarna hastigt i smör och strö över råsockret.
  2. Lägg rabarbern i en ugnsfast form, pajform eller små portionsformar.

Cobbler

  1. Vispa ihop smör och socker med elvisp i en bunke.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i smörblandningen.
  3. Vispa sist i grädden och ägget.
  4. Täck rabarbern med smeten och grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, eller tills cobblern får en gyllene färg.
  5. Servera ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.