Klassisk rabarberkaka

Rabarberkaka
Foto: Anna Kern
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Klassisk rabarberkaka

Av: Elisabeth Johansson

Från: Mina efterrätter

9 ingredienser

En kaka som du snabbt rör ihop, sen klarar den sig själv i ugnen. Men du får ha lite tålamod, den behöver en timme på sig. Receptet kommer från boken Mina efterrätter.

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 rabarber, skivade [ca 300 g]
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
  6. Vänd rabarberbitarna i socker och maizena och fördela dem över smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.