Mini-Magnum med lyxig drink

koket.se
Mini-Magnum
Foto: Tv4

Mini-Magnum med lyxig drink

Av: Patrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m + tid i frys

Vaniljglass med chokladöverdrag och riven apelsin är en kombination som är svår att inte älska.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Patrik - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vaniljglass

  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 4 äggulor (stora)
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 krm salt

Överdrag

  • 500 g mörk choklad
  • 150 g kakaosmör
  • 200 g cornflakes (krossade)
  • apelsinskal, rivet

Negroni Varmer Cocktail

  • 2 cl Carpano Botanic Bitter (eller Campari)
  • 2 cl Antica formula Vermouth
  • 2 cl gin
  • 2 cl vatten
  • 2 cl strösocker
  • 4 cl vispgrädde, lättvispad
  • citronskal, rivet

Gör så här

Vaniljglass

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Värm fröna och stången i en kastrull med mjölk och grädde. Fiska sedan upp stången och släng.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt.
  3. Häll mjölkblandningen över äggsmeten. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till
  4. ca 83 grader.
  5. Kör smeten i en glassmaskin.
  6. Fyll 10 pinnglassformar med glassmet och förvara i frysen.

Överdrag

  1. Smält choklad och kakaosmör över vattenbad eller i micro, låt svalna något.
  2. Blanda ner krossade cornflakes i chokladen.
  3. Doppa glassarna i chokladsmeten, riv apelsinskal över och frys igen.

Negroni Varmer Cocktail

  1. Värm all vätska och socker i en kastrull tills sockret löst upp sig.
  2. Häll upp i ett varmt glas av Irish Coffee-stil. Ringla över grädden och riv apelsinskal över
  3. och servera.