Minicheesecakes på chocolate chip cookies

POPULÄRT
Minicheesecakes på chocolate chip cookies
Foto: Camilla Hamid

Minicheesecakes på chocolate chip cookies

14 ingredienser

Klassisk cheesecake på botten av chocolate chip cookies. Du gör enkelt minivarianter av denna drömmigt goda cheesecake med hjälp av muffinsformar.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner st

Chocolate chip cookies

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl brunt farinsocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 4,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g mörk choklad, grovhackad (eller mörka chokladknappar)

Vaniljcheesecake

  • 400 g Philadelphia Original
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • chocolate chip cookies, till garnering

Gör så här

Chocolate chip cookies

  1. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen arbetar snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt och fördela degen i dem. Tryck ut degen så att du får en jämn botten.
  6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Bottnarna kommer att svälla lite i ugnen, medan de fortfarande är varm kan du försiktigt pressa ihop dem med t.ex botten av ett glas.
  7. Låt bottnarna svalna helt innan du fyller formarna med cheesecakefyllning.

Cheesecake

  1. Vispa ihop Philadelphia classic naturell, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
  2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner den i den krämiga Philadelphiasmeten. Fördela smeten i muffinsformarna och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar för att stelna innan servering.
  3. Garnera gärna med chocolate chip cookies vid servering.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia ny bild oreo cheesecake

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer