De här löjligt enkla munkarna blir perfekta små munsbitar att äta precis som de är, eller varför inte toppa glassen eller desserten med dem för att lyxa till det.
1,5 dl yoghurt, t ex med vaniljsmak (eller filmjölk)
ca 0,5 l neutral olja, till fritering
strösocker, att rulla i
Gör så här
Rör ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke.
Tillsätt filmjölk eller yoghurt och rör ihop till en kladdig deg.
Sleva över degen i en spritspåse med rund tyll.
Häll upp oljan i en rymlig kastrull med locket nära tillgängligt. Värm upp oljan till ca 165 grader.
Spritsa degen ner i oljan och klipp av när de fått den storlek du vill ha. Fritera tills de får en fin gyllenbrun färg, vänd runt dem under friteringen så att de får fin yta runt om.
Plocka upp minimunkarna med en hålslev och lägg över på hushållspapper för att rinna av (alt en ren kökshandduk som du inte är rädd om).
Rulla sedan minimunkarna i generöst med strösocker. Servera direkt och njut!