Minipajer är perfekt mingelmat. Dessa blir extra lyxiga om du toppar med lite rom och pepparrot på slutet! Du behöver 10 st små tartelettformar som är ca 5-6 cm i diameter, men dubbla bullformar går också fint.
1 knippe dill (litet knippe, spara lite till dekoration)
1 smördegsplatta, utkavlad (ca 20 x 40 cm)
svartpeppar
vinäger
1 msk smör
salt
Servering
löjrom (stenbitsrom eller forellrom)
färsk pepparrot, riven
dill
Gör så här
Stek löken långsamt tills den mjuknar och får fin färg, låt svalna.
Mosa potatisen grovt och rör ner crème fraîche och lök. Smaka av med lite spad från ansjovisen. Smaka av med salt, svartpeppar och grovt skuren dill. Glöm inte att skära ner dillstjälkarna, där sitter så mycket god smak.
Kavla ut degen lätt och stansa ut cirklar till tarteletterna. Fodra formarna med degen.
Fyll formarna med lite smet (ca 1 msk) och 0,5-1 ansjovisfilé, beroende hur mycket du älskar ansjovis.
Grädda i ugnen tills degen är frasig och har fått fin färg, ca 200 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna på ett galler
Servering
För att lyxa till det lite extra så toppa gärna med rom, riven pepparrot och ett par vippor dill.