Blanda de torra ingredienserna i matberedare. Dela smöret i små kuber och lägg dem i matberedaren. Pulskör tills blandningen precis börjar smula sig. Tillsätt vattnet lite i taget och kör tills degen börjar gå ihop. Inte mer. Degen kan också snabbt arbetas ihop för hand i en bunke.
Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen i minst 1 timme. Upprepa
samma procedur så att du har 2 degbitar, lättast att göra 1 i taget så inte man arbetar degen för mycket.
Fyllning
Tvätta och snoppa jordgubbarna. Dela på mitten och lägg i en bunke. Blanda i 45 g strösocker och ställ åt sidan 30-60 minuter så att jordgubbarna saftar sig. Sila sen jordgubbarna så du får bort det mesta av saften.
Blanda resten av strösockret, farinsocker, maizena och strö det över jordgubbarna. Riv i citronzest och pressa ur saften och blanda runt, låt stå i 10 minuter i bunken.
Kavla ut bägge degbitarna till en 3 mm tjock rundel och stick ut runda bottnar som passar formen. Klä pajformarna med deg ända upp på kanterna och stick ut önskat mönster av resterande deg.
Fyll pajerna med jordgubbar och lägg över de utstuckna bitarna. Stoppa in i frysen 20 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Ta ut pajerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper under ifall det bubblar över lite. Grädda strax under mitt av ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda ytterligare 13-15 minuter eller tills pajdegen fått en fin gyllenbrun färg och börjar bubbla. Ta ut pajen och låt svalna helt.