Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med en elvisp.
Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna har smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 min.
Spritsa ut marängsmeten som små korkar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dom i den nedre delen av ugnen i ca 75 min. Förbered under tiden passionscurden.
Passionscurd
Vispa ihop citronskal, citronsaft, passionsfruktkött, ägg, äggula och socker i en kastrull. Sjud krämen under omröring tills den tjocknar.
Ta av från värmen. Klicka ner smör och rör om tills det har smält. Låt kallna helt. Förvara den i kylskåp tills det är dags för servering.
Servering
Vispa grädden fluffigt. Lägg en klick passionscurd och sedan grädde på varje pavlova. Toppa pavlovorna med mangon och dekorera med färsk mynta.