Minipavlova med smörkräm och jordgubbar

Minipavlova med smörkräm och jordgubbar
Foto: Andréa Brändström
Andrea Brändström
Andrea Brändström

Minipavlova med smörkräm och jordgubbar

10 ingredienser

1,5 h

Frestande små marängbakelser i portionsstorlek fyllda med smörkräm, jordgubbar och fluffig grädde.

Ingredienser

portioner

maräng

  • 3 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker
  • 2-3 msk koncentrerad fläderblomssaft

Smörkräm

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Maräng

  1. Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Blanda äggvitor och socker i en bunke och värm över vattenbad till sockerkristallerna smält och smeten har 60 grader.
  3. Vispa till en fast och blank maräng, det tar ca 8-10 minuter. Vänd försiktigt ned flädersaften. '
  4. Spritsa ut små bakelser i portionsstorlek på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 40-60 minuter beroende på storlek.

Smörkräm

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar, låt svalna.
  2. Vispa grädden. Skär jordgubbarna i bitar.
  3. Fyll marängerna med smörkräm, lägg på jordgubbar och toppa med vispad grädde.