Miso udon carbonara

miso udon carbonara
Foto: Frida Wismar
Christin Kashou
Christin Kashou

Miso udon carbonara

11 ingredienser

30 min

"Detta är min go-to-lunch när jag är sugen på nudlar. Givetvis går den att uppgradera till en spicy miso udon-rätt genom att addera lite srirachasås." /Christin

Ingredienser

portioner
  • 800 g udonnudlar, färska
  • 200 g pancetta
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 msk vit misopasta
  • 1,5 dl parmesanost, finriven
  • 0,5 dl pecorinoost, finriven
  • 0,5 tsk svartpeppar

Till servering

  • 4 äggulor
  • 4 tsk furikake

Gör så här

  1. Skär pancettan i små bitar och finhacka vitlöksklyftorna. Stek pancettan och vitlöken i en stekpanna tills pancettan är krispig. Lyft upp och lägg åt sidan, men låt fettet vara kvar i pannan.
  2. Vispa ihop resterande ingredienser i en skål.
  3. Koka udonnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Spara 3 dl av nudelvattnet.
  4. Hetta upp stekpannan igen, häll i nudelvattnet och koka upp. Lägg i udonnudlarna och pancettan och låt allt koka ihop under omrörning i 2 minuter. Stäng av pannan när det endast är ett par matskedar kvar av vätskan. Tillsätt äggsmeten och rör runt till en krämig sås.
  5. Servera med en äggula per portion och toppa med furikake.