Fröbröd

Fröbröd

Av: Helena Appelqvist

Från: Mitt kök - Sverigeresan

9 ingredienser

Helenas fröbröd med solroskärnor, linfrö, sesamfrö och pumpakärnor.

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vatten, kokande
  • 0,5 dl rapsolja
  • flingsalt
  • torkade örtkryddor efter din egen smak, t ex franska örter, hel anis, fänkål, timjan eller rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader och lägg ut bakplåtspapper på en stor plåt.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och bred smeten på bakplåtspappret.
 Lägg ett bakplåtspapper över degen och platta ut med handen eller en kavel till ett tunt lager över hela plåten.
  3. Strö över flingsalt och valfria örtkryddor.
  4. Grädda i ca en timme i nedre delen av ugnen. Bryt isär brödet i små bitar.