Biffsallad

Biffsallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Biffsallad

12 ingredienser

Biffsallad med mynta, hallon och svartpeppardressing.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

  • 600 g biff
  • 1 kruka mynta
  • 1 förp färsk spenat
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 ask cocktailkvisttomater röda och gula, halverade
  • 1 rödlök, tunna klyftor
  • 1 ask hallon (eller 150 g frysta)
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • svartpeppar, från pepparkvarn
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Skär biffen i 2 cm skivor, stek dem medium och krydda med salt och peppar.
  2. Låt skivorna vila i ca 10 minuter.
  3. Spara några hallon till garnering och mosa resten med olja och vinäger.
  4. Smaksätt med salt och mycket svartpeppar från kvarn.
  5. Blanda de skurna grönsakerna med dressingen och vänd ner mynta och spenat.
  6. Lägg upp i en skål, skiva biffen tunt och lägg på, toppa med hallon, lite mynta och ringla ev. lite dressing på.