Birgitta Rasmussons mazariner

koket.se
Birgitta Rasmussons mazariner
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgitta Rasmussons mazariner

13 ingredienser

1,5 h

Klassiska bakverket mazariner sitter aldrig fel. Självklart har kakdrottningen Birgitta Rasmusson ett riktigt bra recept på dessa goda kondisbitar.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2,5 msk strösocker
  • 0,5 ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2,5 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hallon, väl avrunna

Garnering

  • 2 dl florsocker
  • vatten

Gör så här

  1. Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
  2. Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
  3. Under tiden görs fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål.
  4. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
  5. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
  6. Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
  7. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.