Birgittas godaste chokladsnittar

koket.se
Birgittas godaste chokladsnittar
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgittas godaste chokladsnittar

9 ingredienser

Klassisk småkaka med choklad och pärlsocker som går hem hos de allra flest. Lätt som en plätt att baka också.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1 ägg

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
  2. Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
  3. Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  4. Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.