Klassisk småkaka med choklad och pärlsocker som går hem hos de allra flest. Lätt som en plätt att baka också.
Se Birgitta Rasmusson laga receptet
Ingredienser
stycken
5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör
1 ägg
Pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.