Ett riktigt bra grundrecept på biscotti. Halva satsen smaksätts här med apelsin och choklad, oemotståndligt gott!
Se Birgitta Rasmusson laga receptet
Ingredienser
stycken
100 g sötmandel
100 g pistagenötter
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smaksättning
1 apelsin
10 rutor mörk choklad
Gör så här
Skålla och skala mandeln.
Hacka mandel och pistagenötter grovt.
Rosta i en torr, het stekpanna tills mandeln och nötterna fått fin färg. Låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda försiktigt ner mjölet och bakpulvret. Spara lite mjölblandning till utbakningen. Avsluta med mandeln och pistagenötterna.
Arbeta snabbt ihop till en deg och dela i två lika stora delar.
Pistagebiscotti
Arbeta ut den ena degen till två tjocka längder, ca 40 cm långa, och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Choklad- och apelsinbiscotti
Hacka mörk choklad grovt. Riv apelsinskal från en apelsin.
Arbeta in apelsinzesten och chokladen i den andra halvan av degen.
Forma degen till två tjocka längder, ca 40 cm långa, och lägg dem på den bakpappersklädda plåten.
Grädda båda smakerna mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min. Ta ut och skär längderna i ca två cm breda bitar. Stäng av ugnen och torka skorporna i ugnens eftervärme.