Birgitta Rasmussons saftiga sockerkaka som toppas med syrlig citronkräm.
Se Birgitta Rasmusson laga receptet
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
1 citron, rivet skal
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
Citronkräm
2 ägg
1 dl strösocker
1 citron, skal och saft
50 g smör
1 dl vispgrädde
Gör så här
Smörj och bröa en bakform gärna kransform, ca 2 liter,
Vispa ägg och socker pösigt. Riv ner citronskalet i äggpöset.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
Smält smöret, häll i vattnet och koka upp. Rör ner det i smeten. Häll genast smeten i formen.
Grädda i 175 grader, på galler i nedre delen av ugnen, 35-40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Till citronkrämen vispas ägg, socker, citronsaft och rivet skal i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar. Låt den svalna något.
Rör ner smöret och låt krämen kallna.
Vispa grädden och tillsätt den. Spritsa eller klicka den fluffiga krämen över kakan. Riv ev över lite limeskal.