Sätt ugnen på 175 grader. Täck en muffinsplåt med pappersformar.
Blanda hackad choklad och kakao. Häll över hett vatten och kaffe. Rör samman så att chokladen smälter. Ställ åt sidan.
Sikta samman vetemjöl, strösocker, salt och bikarbonat i en skål.
Vispa ihop ägg, olja, vinäger och vaniljpulver och häll över chokladblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda i 15-18 minuter. Låt svalna helt.
Gröp ut lite ur varje cupcake. Fyll med ca 1 tsk sylt.
Vispa grädden till fasta toppar. Söta med florsocker. Tillsätt lite körsbärslikör efter smak och tycke. Använd en spritspåse med rund tyll, spritsa varje cupcake med grädde och toppa med ett körsbär och lite hyvlad choklad.