Choklad- och jordnötskakor

koket.se
Choklad- och jordnötskakor
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Choklad- och jordnötskakor

10 ingredienser

Amerikanska kakor (cookies), med smak av choklad, jordnötssmör och salta jordnötter.

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner30 - 35 stycken

Choklad- och jordnötskakor

  • 3,5 dl havregryn
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl jordnötssmör (ekologiskt)
  • 1 ägg
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2,5 dl chocolate chips (eller 200g hackad mörk choklad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
  3. Vispa samman smör, strösocker och jordnötssmör.
  4. Tillsätt ägget. Vispa vitt och fluffigt så att sockerkristallerna hinner ''smälta''. Några minuter räcker.
  5. Häll i de torra ingredienserna och blanda om, när kakdegen nästan gått ihop, tillsätt då jordnötter och choklad. Blanda väl.
  6. Fördela ca 1 msk per kaka på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda dina kakor i ca 12-15 min. Servera med ett glas mjölk.