En riktigt maffig chokladtårta i flera lager. Fylls och spacklas med en chokladfrosting gjord på mjölkchoklad, mörk choklad och crème fraiche. Den innehåller en oväntad ingrediens - majonnäs.
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt majonnäs.
Sikta vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
Varva de torra ingredienserna med kaffet och avsluta med en slickepott runt kanterna.
Häll i formen och grädda i ca 45-50 minuter, mitten ska vara spänstig och en tandpetare ren. Låt svalna. När kakan svalnat, dela i tre delar.
Creme fraîche frosting
Smält choklad och smör över ett vattenbad. Låt svalna. Tillsätt sirap och blanda ihop med lite creme fraïche i taget. Blanda till en slät och fin frosting.
Lägg en botten på ett tårtfat och bred över ett lager med frosting. Upprepa med resterande bottnar. Täck tårtan med frosting och ställ i kylen till servering.