Citronkakor med lemon curd, Christina Gyllners fyllda, mjuka småkakor.
Se Christina Gyllner laga receptet
Ingredienser
små kakor
Citronkakor med lemon curd
1,5 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
0,25 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
salt
50 g smör
0,75 dl strösocker
1 ägg
1 citron, rivet skal
0,5 dl mjölk
1 förp lemon curd
Till pensling
1 dl strösocker
50 g smör, smält
1 citron, rivet skal
Gör så här
Citronkakor med lemon curd
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en minimuffinsplåt med smör.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd.
Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
Pensling
Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa var och en i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat.