En helt otroligt god cheesecake med smak av vanilj och kokos. Dekorera med spindelnät i choklad till halloween! Enkel att baka, du behöver inte förgrädda skalet. Perfekt att förbereda och låta stå i kylen över natten.
Blanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut i en 24 cm springform och upp mot kanterna och ställ i frysen medan du gör fyllningen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda cream cheese och ricotta slätt i en matberedare eller använd en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, pulsera mellan varje ägg.
Häll i socker och frön från vaniljen. Vispa slätt.
Ta formen ur frysen, häll smeten i formen och slå springformen mot bordet lite lätt så att
luftbubblor försvinner.
Ta nu den avsvalnade smälta chokladen, häll i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet.
Spritsa runda ringar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanten. Ta sedan en tandpetare och dra i en rörelse, från mitten till hörnan. Rengör tandpetaren efter varje drag. På detta sätt får du ett spindelnät.
Sätt försiktigt din cheesecaken i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar tills
ugnen svalnat. Ställ sedan i kylen tills servering. Dekorera med lakritsgodis.