200 g rollo, hackade i mindre bitar (eller Dumlekola)
0,5 dl grädde
1-2 dl salta nötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 20x20 cm form med bakplåtspapper.
Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller över ett vattenbad.
Vispa upp ägg och strösocker vitt och poröst.
Tillsätt den avsvalnade chokladen och rör runt.
Vänd ner vetemjöl och kakao i smeten.
Häll chokladsmeten i formen. Grädda i ca 22-25 minuter. Gör karamellsåsen medan kakan gräddas.
Smält rollokola och grädde över låg värme. Se till att inte bränna kolan, rör ordentligt. Ställ åt sidan.
När kakan är färdiggräddad, ställ kallt och låt svalna ordentligt. Vid servering, häll över karamellsås och salta nötter. Tips: tycker du att karamellsåsen stelnat något är det bara att försiktigt värma på den igen så blir den rinnig.
Skär i generösa bitar och njut av denna underbara kladdkaka!