Kladdkaka deluxe med kolasås och nötter

koket.se
Kladdkaka deluxe med kolasås och nötter
Foto: Tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Kladdkaka deluxe med kolasås och nötter

9 ingredienser

30 min

Kladdkaka deluxe med hackade salta nötter samt kolasås på rollo eller dumle. Kanske världens godaste kladdkaka!

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kaka

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 3 ägg (stora)
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao

Karamellsås

  • 200 g rollo, hackade i mindre bitar (eller Dumlekola)
  • 0,5 dl grädde
  • 1-2 dl salta nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 20x20 cm form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller över ett vattenbad.
  3. Vispa upp ägg och strösocker vitt och poröst.
  4. Tillsätt den avsvalnade chokladen och rör runt.
  5. Vänd ner vetemjöl och kakao i smeten.
  6. Häll chokladsmeten i formen. Grädda i ca 22-25 minuter. Gör karamellsåsen medan kakan gräddas.
  7. Smält rollokola och grädde över låg värme. Se till att inte bränna kolan, rör ordentligt. Ställ åt sidan.
  8. När kakan är färdiggräddad, ställ kallt och låt svalna ordentligt. Vid servering, häll över karamellsås och salta nötter. Tips: tycker du att karamellsåsen stelnat något är det bara att försiktigt värma på den igen så blir den rinnig.
  9. Skär i generösa bitar och njut av denna underbara kladdkaka!