Blandad bärsås med glass

koket.se
Blandad bärsås med glass
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Blandad bärsås med glass

7 ingredienser

5 min

Efterrätt på 5 minuter! Otroligt god hemgjord bärsås med jordgubbar, hallon och blåbär. Går bra att göra på frysta eller färska bär.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 225 g färska jordgubbar (eller frysta)
  • 110 g blåbär (färska eller frysta)
  • 450 g hallon (färska eller frysta)
  • 0,5-1 dl vatten
  • 150 g strösocker
  • 50 g vit bakchoklad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg bär, vatten och socker i en stor kastrull och låt dem koka försiktigt på medelvärme i 3 till 5 minuter.
  2. Häll bärsåsen över glass och toppa med lite riven vit choklad.