Vänd brödkuberna i lite olivolja, lägg i en ugnsfast form och rosta i 5-10 minuter i ugnen tills de är gyllene - hålla ett öga på dem. Eller stek dem i en stekpanna tillsammans med lite vitlök tills de fått färg. Ställ sedan åt sidan.
Placera en stekpanna på medelhög värme, tillsätt oljan och stek kycklingbrösten igenom och låt sedan vila på en skärbräda. I samma panna, stek baconen krispig.
För att göra dressingen, blanda ägg, hackade sardeller, senap, citronsaft och vitlök i en stor bunke och vispa.
Tillsätt långsamt olja, några droppar i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa tills blandningen
tjocknar, krydda med salt och peppar. Den bör ha samma konsistens som lättvispad grädde. Om den är för tjock, tillsätt en tesked varmt vatten och vispa igen.
Riv salladen och lägg i en stor bunke. Tillsätt 4-5 matskedar av dressingen och blanda väl.
Tillsätt krutonger, bacon och vänd runt igen. Skär kycklingen i tunna bitar och blanda i salladen.
Servera salladen med några riv av parmesan på toppen av varje portion.