800 g burktomater, hackade, eller 800g färska tomater, skalade och hackade
1 tsk honung
2 l fiskbuljong
5 potatisar, skalade och skurna i 2 cm stora bitar
salt
svartpeppar
1 kg fast fisk filéer, benfria av
12-16 blåmusslor
Gör så här
Hetta upp oljan i en stor gryta och svetta löken, fänkål och purjolök i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är klara och mjuknat. Låt dem inte få färg.
Tillsätt tomatpuré och fräs i ett par minuter. Fortsätt med lagerblad, vitlök och hel chili. Blanda i vermouth, saffran, tomater och honung och koka i 20 minuter på låg värme.
Slå på fiskbuljongen och potatis och låt sjuda. Sjud i 10-15 minuter tills potatisen är nästan färdigkokt. Krydda med salt och peppar.
Skär fisken i 4 x 4 cm bitar. Fem minuter innan servering, tillsätt fisken och musslor, och låt sjuda i 3-4 minuter. Musslorna ska öppna sig, kasta musslor som inte öppnat sig.
Lyft ut och kasta lagerblad och chili och servera.