Börja med bärsåsen genom att lägga bär och strösocker i en liten kastrull med 0,5 dl vatten. Låt sjuda försiktigt tills bären är mjuka. Mixa sedan med stavmixer eller mosa med en gaffel. Låt svalna till servering.
I en stor platt skål eller ugnsform, vispa ihop ägg, mjölk och vaniljextrakt. Dela briocherna på mitten eller ta vitt bröd och skär bort kanterna.
Sprid nutella på insidan av den delade briochen eller på en sidan av det vita brödet. Lägg ihop
så nutellan blir fyllningen och håller ihop smörgåsen.
Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme tills det börjar skumma. Blötlägg smörgåsarna i ägg- och mjölkblandningen och stek i pannan i ca 2-3 minuter på vardera sidan tills de fått en gyllene färg.
Ta bort från pannan och skär upp på längden. Placera på tallrikar, ringla bärsåsen över och pudra florsocker över toppen.