I en mortel eller matberedare, krossa eller mixa ihop vitlök, ingefära och korianderstjälkar tills du har en slät smet. Rör ner yoghurt, crème fraiche, citronskal, citronsaft och alla kryddor. Smaka av med salt och peppar.
Placera lökskivor på botten av en stor ugnssäkergryta med lock.
Skär snitt i kycklingen med en vass kniv och placera i grytan. Tryck in överbliven citron i hålrummet på kycklingen och häll marinaden över toppen och massera in kycklingen på alla sidor.
Placera locket på grytan och rosta i ugnen i 1 timme på 200 grader.
Ta grytan ur ugnen ta bort locket och slå såsen som samlats i botten över kycklingen igen. Placera tillbaka i ugnen och skruva upp värmen till 220 grader och rosta i ytterligare 15 minuter utan lock tills du har en något mörk färg på toppen av kycklingen.
Koka riset och toppa kycklingen med färska korianderblad vid servering.