1 bit färsk ingefära, fint riven (stor som en tumme)
4 msk honung
6 msk sriracha (stark chilisås)
1 msk soja
1 limefrukt, saft av
Gurksallad
1 gurka
4 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 rödlök, finskuren
salt
peppar, nymalen
Servering
kokt ris
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
I en skål, vänd runt kycklingvingar med solrosolja och krydda med havssalt och svartpeppar. Sprid ut kycklingvingarna på två ugnsplåtar och ställ in i ugnen i 35 minuter eller tills de är krispiga.
Medan kyckling är i ugnen, förbered glazen. I en wokpanna, eller en stekpanna med hög kant, smält smör på medelhögvärme. När det börjar skumma, lägg i vitlök och ingefära. Låt steka i 1-2 minuter.
Lägg i de återstående ingredienserna och låt koka upp. Koka i 2 minuter och ta sedan bort från värmen. Spara halva glazen i en skål och låt resten ligga kvar i woken.
När kycklingvingarna är genomstekta, vänd ner dem i skålen med glaze och kasta runt tills de är täckta. Lägg tillbaka på bakplåtarna och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Gör gurksalladen, placera gurkan på en skärbräda och slå den flera gånger med en brödkavel, skär sedan i hälften och skär i tunna batonger.
Häll vinäger i en serveringsskål och rör i sockret tills det löst sig. Tillsätt gurkan och löken
och täck med plastfolie och i minst 10 minuter i kylen, eller upp till 8 timmar i kylskåpet gör den bara godare.
Ta ut kycklingvingarna från ugnen och vänd slutligen runt i den resterande glasyr i woken. Servera genast med vårlök, koriander och en stänk av rostade sesam.