Kryddstarka kycklingvingar

POPULÄRT
Kryddstarka kycklingvingar
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kryddstarka kycklingvingar

21 ingredienser

1 h

Donal Skehans kryddiga kycklingvingar med chilisås, ingefära och vitlök. Superenkla och jättegoda.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg kycklingvinge
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 2 msk solrosolja

Garnering

  • 1 kruka korianderblad
  • rostade sesamfrön
  • salladslök, fint skivad

Glaze

  • 4 msk smör
  • 3 klyftor vitlök, fint rivna
  • 1 bit färsk ingefära, fint riven (stor som en tumme)
  • 4 msk honung
  • 6 msk sriracha (stark chilisås)
  • 1 msk soja
  • 1 limefrukt, saft av

Gurksallad

  • 1 gurka
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 rödlök, finskuren
  • salt
  • peppar, nymalen

Servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. I en skål, vänd runt kycklingvingar med solrosolja och krydda med havssalt och svartpeppar. Sprid ut kycklingvingarna på två ugnsplåtar och ställ in i ugnen i 35 minuter eller tills de är krispiga.
  3. Medan kyckling är i ugnen, förbered glazen. I en wokpanna, eller en stekpanna med hög kant, smält smör på medelhögvärme. När det börjar skumma, lägg i vitlök och ingefära. Låt steka i 1-2 minuter.
  4. Lägg i de återstående ingredienserna och låt koka upp. Koka i 2 minuter och ta sedan bort från värmen. Spara halva glazen i en skål och låt resten ligga kvar i woken.
  5. När kycklingvingarna är genomstekta, vänd ner dem i skålen med glaze och kasta runt tills de är täckta. Lägg tillbaka på bakplåtarna och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter.
  6. Gör gurksalladen, placera gurkan på en skärbräda och slå den flera gånger med en brödkavel, skär sedan i hälften och skär i tunna batonger.
  7. Häll vinäger i en serveringsskål och rör i sockret tills det löst sig. Tillsätt gurkan och löken
  8. och täck med plastfolie och i minst 10 minuter i kylen, eller upp till 8 timmar i kylskåpet gör den bara godare.
  9. Ta ut kycklingvingarna från ugnen och vänd slutligen runt i den resterande glasyr i woken. Servera genast med vårlök, koriander och en stänk av rostade sesam.