Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.
Lägg kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna är gyllene. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.
Sänk värmen något och tillsätt smöret. När det börjar skumma, tillsätt bacon och stek tills det blivit krispigt.
Tillsätt vitlök och lök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 3 minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 45-50 minuter eller tills kycklingen är kokt hela vägen igenom.
Vänd kycklingen efter halva tillagningstiden och ta bort fett eller skum som stiger till ytan på grytan. När kycklingen är kokt, plocka upp den och ställ åt sidan.
Rör ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills såsen är har blivit lite tjockare.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan så att den kan värmas igenom och rör ner den hackade persiljan. Se till att maten är varm när du servera den vid bordet med ris eller pressad potatis.