1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar grovhackade
Couscous
250 g couscous
1 msk extra virgin olivolja
2 stora nävar av mynta, koriander, bladpersilja och oregano, grovhackade
400 g burkkikärtor, avrunna och sköljda
1 granatäpple
1 citron, zest och hälften av juicen
havssalt
svartpeppar
Gör så här
Laga couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
För kryddblandning, häll olivolja, ingefära, spiskummin, mald koriander, gurkmeja, citronskal och citronsaft, hackade korianderstjälkar och en nypa salt i en liten mixer. Mixa till en smidig pasta. Har du ingen mixer kan du använda en mortel.
Sätt ugnen på 180 grader. Vänd köttet i kryddblandningen och tryck in det i köttet så det är helt täckt.
Bryn köttet i några minuter tills den blir gyllenbrun på alla sidor. Tillsätt några matskedar vatten och placera pannan i ugnen. Låt den gå färdigt där, det tar cirka 15 minuter.
Medan köttet är i ugnen, fluffa upp couscousen med en gaffel och rör i oljan, örter, kikärter, granatäpplejuice och -kärnor samt citronskal. Pressa över rikligt med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
Ta fläskfilén ur ugnen och skiva i 1 cm tjocka skivor. Servera ovanpå couscousen.