Lägg räkorna i en skål och tillsätt sedan vitlök, 1 nypa paprikapulver, svartpeppar och olivolja. Rör om så att räkorna blir täckta av marinaden.
Stek sedan chorizo i en stekpanna på hög värme tills slantarna har fått färg. Ta dem ur pannan med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik. Samla upp oljan som chorizon har släppt i pannan.
Stek löken i chorizooljan i cirka 6 minuter tills den mjuknat, tillsätt sedan ris, timjan, gurkmeja, cayenne och 1 tsk paprikapulver. Koka i 3 minuter, häll sedan i vinet och koka i 1 minut innan du häller i tomaterna och buljongen. Sjud i ca 15 minuter, utan att röra, tillsätt sedan räkorna (med marinaden) tillsammans med bläckfisk, ärter och chorizo. Sjud i 5 minuter.
Innan servering, strö över persilja och klyftor av citron. Servera direkt till bordet.