Blodiga hjärncupcakes

Blodiga hjärncupcakes
Foto: tv4
Emelie Holm
Emelie Holm

Blodiga hjärncupcakes

15 ingredienser

Läskigt gott med cupcakes i form av blodiga hjärnor. Färga din cream cheesefrosting rosa med hjälp av röd hushållsfärg.

Ingredienser

portioner cupcakes

Muffins

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 70 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 apelsin, 4 msk saft + 2 tsk finrivet skal

Frosting

  • 200 g färskost
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 0,25 tsk vaniljpulver (ekologiskt)
  • 300 g florsocker
  • röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker samt vaniljsocker.
  3. Smält smöret och häll ner mjölken.
  4. Häll ner smörblandningen i äggblandningen.
  5. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  6. Avluta med rivet apelsinskal och -saft.
  7. Häll upp smeten i muffinsformar, ca 2/3 av formen och grädda i cirka 12-15 minuter tills kakan studsar tillbaka när du känner på den.
  8. Låt svalna.
  9. Vispa samman smör och cream cheese på hög hastighet.
  10. Sänk hastigheten och häll stötvis ner florsockret med vaniljpulvret. Höj sedan hastigheten igen och vispa ihop blandningen tills frostingen är fluffig och fin.
  11. Häll ner en droppe röd hushållsfärg, så frostingen blir ljusrosa.
  12. Ställ i kylen ett par timmar tills konsistensen blir bra för att spritsa eller klicka på frostingen.
  13. Häll upp frostingen i en spritspåse. Antingen går det bra att klippa ett litet runt hål i påsen eller använda en liten rund tyll, ca 1 cm i diameter.
  14. Spritsa ut frostingen på muffinsbottnarna så att de liknar hjärnor.
  15. Avsluta med at skvätta över lite röd hushållsfärg över hjärnorna med hjälp av en pensel.