7 sorters kakor på samma deg

7 sorters kakor på samma deg
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

7 sorters kakor på samma deg

12 ingredienser

En klassiker vid fikastunden! Baka ut 7 sorter från en och samma grunddeg.

Ingredienser

Grunddeg

  • 4 ägg
  • 320 g florsocker
  • 160 g mandelmjöl
  • 500 g smör
  • 880 g vetemjöl

Smaksättning

  • 1 ask hallon
  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk citronskal
  • 1 msk kardemumma
  • 2 msk blåbärssylt
  • 0,5 dl choklad 72 %, hackad

Gör så här

Grunddeg

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och florsocker.
  3. Vispa ner det smälta smöret i äggblandningen.
  4. Sikta ner mjöl och blanda till en jämn deg.
  5. Dela upp degen i sju lika stora delar.

Smaksättning

  1. Smaksätt alla sju degarna med de olika fyllningarna genom att blanda ner i degarna.
  2. Låt degarna vila i kylskåp i 3 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Förbered fyra plåtar med bakplåtspapper.
  5. Rulla degarna till långa och smala korvar, skär centimeterstora bitar och rulla dem till bollar.
  6. Tryck försiktigt på bollarna så de blir platta på plåten.
  7. Baka i cirka 5-10 minuter och låt kakorna svalna.