Panerad rödspätta med pressad potatis

Laga fisk till middag
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Panerad rödspätta med pressad potatis

12 ingredienser

Stekt rödspätta med brynt smör, spritärtor, pepparrot och pressad potatis.

Ingredienser

  • 8 rödspättafiléer
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 300 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 citron
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 dl spritärtor
  • 800 g mandelpotatis
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att panera rödspättafiléerna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Förvara i kyl tills senare.
  2. Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek rödspättan gyllenbrun på båda sidorna med smör.
  4. Lägg 200 g av smöret i en kastrull och bryn gyllenbrunt på medelvärme.
  5. Hacka schalottenlök fint.
  6. Riv citronskal fint med hjälp av ett rivjärn.
  7. Blanda ner schalottenlök och citronskal i det brynta smöret.
  8. Pressa ner saften från en halv citron och tillsätt riven pepparrot.
  9. Smaka av med salt och tillsätt hackad persilja.
  10. Koka upp ett rikligt saltat vatten. Koka ärtorna innan servering i 1-2
  11. minuter.
  12. Häll av dem och ringla lite olivolja över och servera.
  13. Häll av mandelpotatisen och pressa över tallrikarna direkt med hjälp av en potatispress.
  14. Servera med nystekta rödspättan, brynta smöret och dem kokta ärtorna.