Spenattortellini med bacon

Spenattortellini med bacon
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Spenattortellini med bacon

16 ingredienser

Spenat- och bacontortellini i tomatsås.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp wontondeg [ca 20 plattor]
  • 2 gula lökar
  • 200 g bacon
  • 150 g babyspenat
  • 1 tomat
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3 msk apelsinjuice
  • 10 g färsk salvia
  • 30 g parmesanost, hyvlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.
  2. Dra av från värmen och lägg ut wontonplattorna.
  3. Lägg en tesked baconfyllning i mitten.
  4. Pensla vatten på plattan runt om fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop.
  5. Lägg triangel i handflatan med stora spetsen neråt armen.
  6. Håll fast tortellinin med handens långfinger.
  7. Blöt högra hörnet och lägg det vänstra hörnet över långfingret och vik sedan över det högra hörnet.
  8. Pressa samman och dra sedan försiktigt ut långfingret.
  9. Hacka vitlök och tärna ner tomaterna.
  10. Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, cayennepeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt.
  11. Låt koka i 10 minuter.
  12. Koka upp 2 liter väl saltat vatten.
  13. Koka tortellinin i 3 minuter, vänd sedan ihop med tomatsåsen.
  14. Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.
  15. Wonton deg hittas på välsorterade matbutiker och asiatiska livsmedelsbutiker.