Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Spenattortellini med bacon
Foto: TV4
Spenattortellini med bacon
0
Spara
Av:
Filip Fastén
Från:
Mitt kök
16
ingredienser
Spenat- och bacontortellini i tomatsås.
Pasta
Vardagsmiddag
Ingredienser
1 förp wontondeg [ca 20 plattor]
2 gula lökar
200 g bacon
150 g babyspenat
1 tomat
1 förp krossade tomater
1 klyfta vitlök
2 dl kycklingbuljong
2 msk strösocker
2 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
3 msk apelsinjuice
10 g färsk salvia
30 g parmesanost, hyvlad
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.
Dra av från värmen och lägg ut wontonplattorna.
Lägg en tesked baconfyllning i mitten.
Pensla vatten på plattan runt om fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop.
Lägg triangel i handflatan med stora spetsen neråt armen.
Håll fast tortellinin med handens långfinger.
Blöt högra hörnet och lägg det vänstra hörnet över långfingret och vik sedan över det högra hörnet.
Pressa samman och dra sedan försiktigt ut långfingret.
Hacka vitlök och tärna ner tomaterna.
Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, cayennepeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt.
Låt koka i 10 minuter.
Koka upp 2 liter väl saltat vatten.
Koka tortellinin i 3 minuter, vänd sedan ihop med tomatsåsen.
Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.
Wonton deg hittas på välsorterade matbutiker och asiatiska livsmedelsbutiker.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut