Fisktacos med guacamole och krispig sallad

koket.se
Fisktacos med guacamole och krispig sallad
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fisktacos med guacamole och krispig sallad

21 ingredienser

20 min

Fisktacos på torsk med knaprig pankopanering. Servera med guacamole och syrlig kålsallad.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Syrlig kålssallad

  • 1 litet sommarkålshuvud
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 färsk lök, hel
  • 1 limefrukt, saft och rivet zest
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk neutral olja
  • salt
  • peppar

guacamole

  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 limefrukt, pressad juice
  • salt

Panerad torsk

  • 400 g torsk
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • neutral olja, till stekning

Till servering

  • tortillabröd

Gör så här

Kålsallad

  1. Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva tunt.
  2. Skiva löken tunt, även den gröna blasten.
  3. Lägg alla grönsakerna i en bunke och tillsätt limesaft, zest, vitlök, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.

Guacamole

  1. Kärna ur och skala avokadon. Mosa direkt på skärbrädan med en gaffel.
  2. Kärna ur tomaten och hacka.
  3. Blanda med avokado, vitlök och lime. Smaka av med salt.

Panerad torsk

  1. Skär torsken i kuber. Salta och vänd sedan i mjöl.
  2. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i äggsmeten och till sist i panko.
  3. Stek i olja till gyllene och frasiga.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad och guacamole i tortillabröd.